Menu Sluiten

Forum

Notifications

Taxatie  

 
Ron Kulik
(@kulik)
Lid

Ik moet weer eens laten taxeren. Nu zie ik op internet iets over "taxatie on-line" voor slechts 50 Euro. Je vult daarbij zelf degegevens in en levert 4 digitale foto's.
Er staat bij 'gegarandeerd' enz. en de suggestie wordt gewekt dat e.e.a. voldoet aan art. 7:960 BW (was voor 01-01-2006 art. 275 WvK).

Heeft iemand reeds ervaring opgedaan met "taxatie on-line" ?

Groeten,

Ron

Citaat
Geplaatst : 02-08-2010 5:24 pm
ado.
 ado.
(@ado)
Lid

Hey Ron, Christien ook...

wat te denken om gewoon je verzekeraar te bellen, nog beter mailen, zodat ze ook per mail antwoorden (voor de schriftelijke bevestiging) ?

Ik ben wel benieuwd naar de betreffende website,.....
moet voor eind oktober zowel mn busje als mn spit weer laten taxeren.

ook [url]www.pandertax.nl[/url] levert goedkope taxaties (heb ik ook ooit mn bussie, op locatie, laten taxeren voor 50 euri (zou n goeie kunnen zijn als ISW taxateur)

grt'n
en tot Bielefeld ?

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-08-2010 12:37 am
Ron Kulik
(@kulik)
Lid

Dag Ado,

Hier is de website http://www.taxatieklassieker.nl/taxatieonline.php

Ik kan uiteraard de verzekeraar benaderen maar het gaat er eigenlijk om of de taxatie aan het wetsartikel voldoet.
Groeten,

Ron
Tot Detmold [:)]

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-08-2010 10:27 am
Ron Breukelman
(@ron)
Lid

Christien en Ron,

Wij zijn er ook bij in Detmolt.
Dus trek geen witte broek aan.......

Groeten van Grietje en Ron

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-08-2010 12:53 pm
Ron Breukelman
(@ron)
Lid

Om een en ander eens te bekijken heb ik de site ingevuld en voor € 50 een nette taxatie gekregen. Deze is uiteraard samengesteld op grond van je eigen waarnemingen en inschattingen. hoe eerlijk moet je zijn. je eigen auto bekijk je immers toch met een roze bril.

Maar goed, toen ingezonden naar de verzekeraar (GIO). Daarna kwam er een bericht dat ze het rapport niet accepteerden omdat deze taxateur niet voorkwam in hun lijst met erkende taxateurs.

hierna contact opgenomen met de taxateur. deze is het uiteraard niet eens met de verzakeraar en adviseerde me een andere verzekering te nemen waarbij hij wel wordt geaccepteerd. logisch lijkt me (vanuit zijn visie)

Nog op de site, nog op de taxatie vind ik iets van een erkenning, certificatie of beëdiging van de taxateur. Dat hoeft tegenwoordig ook niet meer, maar het geeft je wel enige zekerheid ten aanzien van de acceptatie.

Ik moet nog eens kijken wat me te doen staat. Bij wijziging van de verzekering eerst vragen wat ze wel en niet aan taxaties accepteren!!!

Ron

ReageerCitaat
Geplaatst : 13-09-2010 7:14 pm
Cor Voerman
(@voerpijl)
Lid

mijn verzekeraar,de AEGON,heeft deze taxatie wel geaccepteerd,ik zou ook niet weten waarom niet.

zo vrijblijvend is hij nu ook weer niet,er moeten 5 foto's van de spit bij en daarop zie gauw genoeg wat voor een soort auto het is en het zegt ook wel iets over de beoordelaar.

groet cor

ReageerCitaat
Geplaatst : 13-09-2010 10:37 pm
Ron Kulik
(@kulik)
Lid

Kort geleden vond ik een taxatiebedrijf, ITEB (www.iteb.nl), bereid tot het uitvoeren van een taxatie van mijn Spitfire op basis van hun tarief voor hertaxatie (€ 74,= en daarvoor komen ze bij je thuis) op voorwaarde dat je beschikt over een bestaand taxatierapport. Dat mag dus van een andere taxateur zijn.

Dit tarief lijkt mij, na onderzoek, bijzonder concurerend.

Hun rapport voldoet aan artikel 7:960 BW en zou daarmee voor elke verzekeraar acceptabel moeten zijn. Herasto (C. van Eijck), had er geen probleem mee.

Ik heb ITEB (Dhr. F.J.H. (Floor) Langedam - floor.langendam@iteb.nl) bereid gevonden deze aanbieding aan iedereen die lid is van onze club te doen.

Doe er dus je voordeel mee. Als de medewerker van ITEB niet van de afspraak lijkt te weten dan even verwijzen naar Dhr. Langendam en als het dan nog niet werkt, hoor ik het graag en zal gepaste actie nemen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 28-12-2010 4:54 pm
Share: