Menu Sluiten

Forum

Taxatie voor een mo...
 
Notifications

Taxatie voor een mooie prijs!  

 
Ron Kulik
(@kulik)
Lid

Kort geleden vond ik een taxatiebedrijf, ITEB (www.iteb.nl), bereid tot het uitvoeren van een taxatie van mijn Spitfire op basis van hun tarief voor hertaxatie (voor 2010: € 74,= en daarvoor komen ze bij je thuis) op voorwaarde dat je beschikt over een bestaand taxatierapport. Dat mag dus van een andere taxateur zijn.

Dit tarief lijkt mij, na onderzoek, bijzonder concurerend.

Hun rapport voldoet aan artikel 7:960 BW en zou daarmee voor elke verzekeraar acceptabel moeten zijn.

Ik heb ITEB (Dhr. F.J.H. (Floor) Langedam - floor.langendam@iteb.nl) bereid gevonden deze aanbieding aan iedereen die lid is van onze club te doen.

Doe er dus je voordeel mee. Als de medewerker van ITEB niet van de afspraak lijkt te weten dan even verwijzen naar Dhr. Langendam en als het dan nog niet werkt, hoor ik het graag en zal gepaste actie nemen.

Citaat
Geplaatst : 01-12-2010 5:32 pm
hansd
(@hansd)
Lid

Wat ik kan zien staan ze niet genoteerd als Frehac taxateur
Sommige verzekeraars eisen dat ...

Hans

ReageerCitaat
Geplaatst : 01-04-2011 7:22 pm
redactie-tsc5
(@redactie-tsc5)
Lid

Taxateurs hebben niets te maken met de acht eisen voor oldtimerverzekeringen die door de FEHAC zijn opgesteld. De enige voorwaarde waaraan taxateurs moeten voldoen is dat hun taxatierapport voldoet aan Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

De verzekeraars van oldtimers kunnen zich weer wel vastleggen aan de acht eisen van de FEHAC, dit is niet verplicht. Deze eisen zijn voor ons als verzekerde van groot belang! Via de site van de FEHAC ( http://www.fehac.nl/actueel/6-actueel... ) kun je achterhalen aan welke acht eisen zo'n oldtimerverzekering moet voldoen. Hier staat ook aangegeven welke verzekeraars van oldtimers aan deze acht eisen voldoen.

Ik laat om de 3 jaar (moet van mijn verzekeraar) ABAS Taxateurs te Arnhem mijn Spitfire taxeren. Deze taxateur komt aan huis en de kosten vorig jaar waren € 97,20. ABAS stuurt niet alleen naar jou maar óók naar je verzekeraar een keurig taxatierapport. Dit taxatierapport bestaat uit 6 pagina's waarvan 3 voorzien van 6 duidelijke foto's van je oldtimer.

ReageerCitaat
Geplaatst : 04-04-2011 5:04 pm
Ron Kulik
(@kulik)
Lid

Inderdaad: De FEHAC-eisen hebben alleen iets te maken met 'verzekeren' en helemaal niks met taxatie.

Mijn tip ging alleen over een mooie prijs voor hertaxatie aan huis.

Die van ITEB is voor 2011 € 76,= en voldoet aan de wettelijke eis en zou dus voor elke verzekeraar aanvaardbaar moeten zijn.

Zolang € 76,= minder is dan andere taxatiebureaus voor dezelfde dienst rekenen, blijf ik dus graag van ITEB gebruikmaken.

Vriendelijke groet,

Ron

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-04-2011 1:00 pm
Share: