Menu Sluiten

Forum

MK I hardtop
 
Notifications

MK I hardtop  

 
fournier
(@fournier)
Lid

Onlangs ruilde ik mijn 1500 in voor een Spitfire 4, 1965. Ik heb er een hardtop bij gevonden, maar nu de montage? Op de voorruitstijl, dat is duidelijk. Ter hoogte van de rugleuningen, dat wijst zich vanzelf. Maar onder het achterraam? Aan de kaprand zitten aan de binnenzijde twee lippen met ruime gaten. Wellicht hort daar een bout door met een rubbermanchet.
Maar, aan de achterrand van de kuip zitten er ter hoogte van de bedoelde lippen geen gaten waar die bouten dan in /doorheen zouden horen te gaan.

Hoe zat dat vroeger?
Kan iemand het me vertellen of kan ik bijiemand komen kijken hoe het hoort te zitten?

fournier

Citaat
Geplaatst : 28-11-2006 9:42 pm
janrovers
(@janrovers)
Lid

Hallo Wim,
Ik heb je probleem van de metalenkap gelezen. In A Guide to Originality staat op bldz. 11 een foto die gaat over de stoffen kap. Je kunt daar inderdaad de 2 lippen zien zitten die naar beneden wijzen maar in de bovenrand zie je op die plaatsen ook 2 gaten zitten. Hopenlijk heb je hier iets aan.
Groeten

Jan Rovers

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-12-2006 5:31 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Dank je wel jan, voor je reactie. Ik heb het boek even geleend. Het plaatje waar jij op doelt laat zien hoe het schurbord achter de stoelen naar voren geklapt kan worden om daarachter het losse softtop dakje te kunnen bergen. De twee lippen die je vanaf de kuiprand naar beneden ziet gaan, daar passen de twee draaisluitingen in die in de bovenrand van het scchutbord zitten. Een paar bladzijden eerder in het boek zie ik rechtsonderaan plaat 1.20 waar in het bijscchrift staat dat vanaf een bepaalde datum er voorzieningen voor het vastmaken vand ehardtop aan de achterrand van d ekuip waren getroffen. Het plaatje is van een wagen van voor die datum. Maar, uit de beschrijving krijg ik een beeld, zoals het in de 1500 was voorzien. Ik ga zoiets maar namaken, denk ik.

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-12-2006 2:33 pm
Share: