Menu Sluiten

Forum

Goed APK adres
 
Notifications

Goed APK adres  

 
Carl Verboom
(@carl)
Lid

Hallo allemaal,

Nadat ik mijn Spit de afgelopen 16 jaar steeds bij dezelfde garage had laten keuren, bereikte mij zo rond de kerst het bericht dat dat garagebedrijf ermee ging stoppen. Als dealer van Austin-Rover pakten donkere wolken zich boven hen samen, en het toegevoegde dealerschap van Subaru konden het bedrijf helaas niet redden. En dat was het einde van garage Beer. Roel Beer begon bij garagebedrijf Peeters Weem te Nijmegen, een bedrijf dat vanaf 1960 dealer was van Austin, Morris, Rover en Triumph. Roel werd in 1982 lid van de TSC en zat in van 1983 tm 1987 in het bestuur van de Triumph Spitfire Club, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Roel begon zijn eigen garagebedrijf in Oss, en later ook in Nijmegen. Vanaf 1990 heb ik mijn Spit bij zijn bedrijf laten keuren, en tot volle tevredenheid. Wanneer er eens iets niet in orde was, werd er nooit zomaar afgekeurd, maar kon er altijd een oplossing gevonden worden om, desnoods met een noodreparatie, de auto aan de eisen te laten voldoen. En toen ineens... afgelopen. Wat nu. Een goed APK adres is goud waard, en helaas hadden de personeelsleden van Roel ervoor gekozen om hun loopbaan buiten de autobranche voort te zetten. Ik ging het eerst maar eens dicht bij huis zoeken, en in Bennekom kende ik een garagebedrijf waar regelmatig aan klassiekers gewerkt werd. Een afspraak was snel gemaakt, en de keuring werd uitstekend uitgevoerd. Een keurmeester met kennis van zaken wat betreft klassiekers, en bij het beoordelen van de hardheid van de auto kwamen er nauwelijks bandenlichters of schroevendraaiers aan te pas. Het bleek dat dat bedrijf wel vaker met Triumphs te maken had. Het enige nadeel ten opzichte van echt gespecialiseerde bedrijven is dat er bij dit bedrijf vrijwel geen specifieke Spifire onderdelen voorhanden zijn. Dat de auto niet direct kon worden goedgekeurd omdat een van de remcilinders af en toe bleef hangen, was geen enkel probleem. Ik kon de auto meenemen, repareren en binnen een aantal dagen terugkomen. Toen werd alleen de remwerking van dat ene achterwiel gecontroleerd en dat was het. Kosten van een APK keuring bij dit bedrijf bedragen 50 euro. Ik kan niet anders dan tevreden zijn met dit adres. Voor belangstellenden, het gaat om autobedrijf Van Barneveld te Bennekom, telefoon 0318 415290.

Groetjes van Carl.

Citaat
Geplaatst : 15-08-2006 5:12 pm
pluisje
(@pluisje)
Lid

van de winter de cursus gedaan bij Valstar Kwintsheul,
de 'slechte' punten van de auto waren al gevonden tijdens
een sessie op de brug.

nadat ik zelf de carb's had afgesteld, de stoelen iets vaster gezet,
klem om de achterveer gerepareerd en de stabilisatie-stang-ophanging
vastgelast en gerepareerd en een lekke slave cilinder (geen ding op
het lijstje) had gerepareerd, stond ik dus een paar weken geleden
bij de garage voor de keuring.
deze was binnen 10 minuten doorlopen en ik hoefde dus nergens voor
terug te komen.

volgende cursus ben ik er dus weer bij [:D]

ReageerCitaat
Geplaatst : 15-08-2006 6:26 pm
gerard schouten
(@gerard-schouten)
Lid

Een goed APK keuringsstation:>>>>>>>>

Ga naar Keuringsstation De Hazenberg in Brummen!

Dit is een keuringsstation dat weet hoe je klassiekers en oldtimers moet keuren: op de minimaal vereiste waarden.
Ze hebben daar veel ervaring is, naast uiteraard de normale auto"s.
Ze noemen zich een "no-nonsens" keuringsstation en zijn niet uit op reparaties, want ze hebben geen garagebedrijf. Kleine zaken om door de keuring heen te komen kunnen ze wel direct verhelpen, als het moet, maar verder niet.
Bevalt mij erg goed. Je kan er zelfs zonder afspraak naar toe en op de keuring wachten, maar van te voren bellen kan natuurlijk ook.

De Hazenberg in Brummen, gelegen tussen Arnhem, Zutphen en Apeldoorn.

groet
Gerard Schouten

ReageerCitaat
Geplaatst : 11-11-2006 4:25 pm
twentsspitje
(@twentsspitje)
Lid

Geert Timmer in Olst! Voor wie 'm kent: geen nadere uitleg nodig. Voor wie 'm niet kent: ga eens kennismaken, hij kent Spitjes (en andere Triumphs) door-en-door.<br><br>'k Ga geen reclame voor 'm maken, dat kan hij zelf wel. Maar ik hoef geen andere garagist.<br><br>Menno<br>

ReageerCitaat
Geplaatst : 15-11-2006 12:27 am
Ralf Walbeehm
(@walnoot)
Lid

Hi,

Misschien handige topic... waar zitten de goede APK keurmeesters... Ik woon nog niet zo lang in maastricht. Heeft iemand nog een idee waar een goed APK keurstation zit in deze buurt?

Dank

ReageerCitaat
Geplaatst : 13-02-2010 9:34 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Wat denk je van de 'Meisjes' Donker van Garage Jan Donker op het Strijkviertel in De Meern!

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 14-02-2010 10:36 am
nico.m
(@nico-m)
Lid

Helaas . . . net gehoord dat mijn vaste APK adresje er mee gestopt is. En de regeling 'geen APK vanaf 50 jaar oud' is ook nog niet ingegaan 😖 . Dus ik ben op zoek naar een goed APK adres in de buurt van Arnhem (liefst aan de zuidkant). Heeft iemand nog een tip? Dank !, mvg Nico

ReageerCitaat
Geplaatst : 12-07-2018 3:55 pm
Erik Geelen
(@e-geelen)
Lid

Best forum, ben op zoek naar een goed apk adres in de buurt van Houten (bij Utrecht). Heb wat problemen met de koppeling dus wil dit graag even laten checken, voordat het seizoen weer echt van start gaat.

alvast bedankt voor jullie adviezen,

groet Erik 

ReageerCitaat
Geplaatst : 20-02-2019 9:12 pm
Share: