Menu Sluiten

Forum

geldigheidsduur APK...
 
Notifications

geldigheidsduur APK keuringsbewijs  

 
Carl Verboom
(@carl)
Lid

Hallo allemaal,

14 augustus was het weer zover, de APK kwam er weer aan. Twee weken voor de afloopdatum liet ik de Spit keuren. Dat was op zich geen probleem, alleen bij het afmelden gebeurde er iets vreemds.

Ondanks het feit dat mijn auto van 1973 is kwam er uit de printer een formulier rollen met een geldigheidsduur van één jaar. En dat terwijl dat bij auto's van ouder dan 30 jaar twéé jaar zou moeten zijn. De keurmeester vond het ook vreemd en belde de RDW. Hij kreeg te horen dat men daar uitgaat van het kenteken, en dat is van november 1978, dus inderdaad net geen 30 jaar. Op mijn kenteken staat bij bijzonderheden vermeld dat het bouwjaar ca. 1973 is, maar daar werd kennelijk geen rekening mee gehouden.

Ik ging naar huis met een keuringsbewijs voor één jaar, maar het zat me toch niet lekker. Thuisgekomen heb ik zelf even met de RDW gebeld en daar vertelde men mij, dat die vermelding van het bouwjaar daar niet terug was te vinden. Ik kreeg het advies een briefje te schrijven en samen met een kopie van mijn deel 1 op te sturen.

In dat briefje vroeg ik om de gegevens aan te passen en mij ook een nieuw keuringsbewijs met een geldigheidsduur van twéé jaar op te sturen. 't Zal mij benieuwen, dacht ik.

Maar vandaag vond ik een brief van de RDW in de bus met daarin een nieuw keuringsbewijs, geldig tot 1 september 2010.

Nu weet ik niet of alleen bij mijn gegevens de bijzonderheden niet vermeld stonden, of dat de RDW daar bij iedereen geen rekening mee houdt. Voor de vrijstelling van de houderschapsbelasting was het trouwens helemaal geen probleem.

Voor degenen die een auto hebben met een bouwjaar dat afwijkt van de afgiftedatum van het kenteken is het misschien verstandig er van tevoren even een telefoontje naar het RDW aan te besteden.

Groetjes van Carl.

Citaat
Geplaatst : 23-08-2008 5:33 pm
pluisje
(@pluisje)
Lid

quote:


Originally posted by Carl
Hij kreeg te horen dat men daar uitgaat van het kenteken, en dat is van november 1978, dus inderdaad net geen 30 jaar. Op mijn kenteken staat bij bijzonderheden vermeld dat het bouwjaar ca. 1973 is, maar dar werd kennelijk geen rekening mee gehouden.


wat zijn dan je Datum eerste toelating en Datum eerste afgifte volgens de RDW site?

die van ons is het Datum eerste toelating 30-06-1978
dus hier nu ook pas weer in aug 2010.

ze zeggen dat het niet kan, maar deze Spit heeft wel injectie.

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-08-2008 1:06 am
Carl Verboom
(@carl)
Lid

Hallo Bernard,

Wanneer ik nu op de site ga kijken is de datum eerste toelating 30-06-1973, en de datum eerste afgifte Nederland 02-11-1978. Ik weet niet wat die eerste datum was voordat ik mijn brief heb geschreven.

Wanneer jouw datum eerste toelating 30-06-1978 is klopt het inderdaad dat je APK twee jaar geldig is. Op het moment van keuren, kennelijk augustus 2008, was je auto net iets meer dan 30 jaar oud.

Groetjes van Carl.

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-08-2008 1:25 am
pluisje
(@pluisje)
Lid

Dan hebben ze waarschijnlijk dus de Datum eerste toelating aangepast,
waarna het verhaal wel klopte.

Onze Datum eerste afgifte Nederland is van 05-02-1985
dus daar kijken ze echt niet naar,

wel 3 kwartier op zoek geweest naar ons frame nummer,
dat staat bovenop de rechter frame balk, op de splitsing
onder de achterste carburateur,
alleen zat dat achter zo'n motorschot en onder de tectiel,
dus nu is daar zo'n beetje al het tectiel weg gekrapt voordat
ze het vonden..

ze zeggen dat het niet kan, maar deze Spit heeft wel injectie.

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-08-2008 12:09 pm
Share: