Menu Sluiten

Forum

Autoverzekering
 
Notifications

Autoverzekering  

 
Ronald de Groot
(@jodokus)
Lid

Hallo,

Even een vraagje uit interesse om mee te nemen in mijn(her)overweging.

Hoe hebben wij onze auto-tjes verzekerd? Ikzelf laat hem iedere 3 jaar taxeren en tot nu toe staat deze taxatie op €13.000.
Hierop heb ik een all-risk verzekering met inzittenden afgesloten.

Dit kost me inmiddesl € 329 euro per jaar. Da's € 27 per maand dus lijkt mee te vallen, maar toch ...
De factuur ligt weer op de map en stel me nu toch de vraag hoe de mede clubleden hun auto-tje verzekerd hebben.

All-risk of WA?

Ronald

Citaat
Geplaatst : 24-11-2013 2:36 pm
Marcel Falke
(@m-r-e-falke)
Lid

Ik heb het volste vertrouwen in mijn stuurmans kunsten, dus ik heb hem WA verzekerd. 50 Euro per jaar, bij de ANWB.

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-11-2013 2:40 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Ja, hoe betrekkelijk is betrekkelijk?
Ik heb een periode gekend (7 jaar) waarin ik mijn Spitfire 'op de zaak' had staan. Ik maakte in die tijd een tijdschrift, waarvoor ik zo'n 20.000 km per jaar moest rijden. De auto werd tweejaarlijks getaxeerd voor de verzekering 'all risks'. Op mijn aandringen -zo laag mogelijk-, in verband met de samenhangende premie-hoogte en in verband met een niet al te hoge jaarlijkse -fiscale- afschrijving, om ten slotte nog een redelijk marktconform bedrag in de boeken te hebben wanneer ik mijn zaak zou beeindigen en de auto weer op privé wilde hebben. Om ongebreideld privé te kunnen rijden intussen, had ik de auto in de bijtelling.
In deze jaren is mijn auto niet gestolen, niet afgebrand en heb ik geen aanrijding gehad.
Toen ik mijn zaak beeindigde, heb ik de verzekering op WA gezet. Ik had toen nog geen uitzicht op nieuwe inkomsten waaruit ik mijn hobby kon bekostigen. Tot nogtoe heb ik geluk gehad; niet afgebrand, niet gestolen, geen botsing.
Mijn huidige Spitfire kocht ik voor € 3000,- (met enig werk). Daaraan heb ik tot nu toe € 1500,- besteed.
Stel, dat ik morgen een 'total loss' heb. Dan is er nog het wrak, ik heb € 2000,- op mijn spaarrekening en 'enig werk' te doen is dan waarschijnlijk 'een boel werk'. Maar, ik denk niet dat ik dan mijn hobby opgeef.
Aan de andere kant, had ik een all risks, dan had ik misschien een paar honderd minder spaargeld en duurde het minder lang om weer 'op de weg' te komen.
Aan de andere kant. Een Spitfire die voor € 13.000 getaxeerd is, is momenteel werkelijk te koop voor € 9.000 is mijn inschatting. Jouw verzekering gelooft nu graag in dat hogere bedrag wegens de navenant hogere premie die je betalen wilt. Ik ben dan benieuwd naar de 'dagwaarde' die ze je voorhouden wanneer je karretje 'in het niets' verdwenen blijkt te zijn.
Je zou eens kunnen overleggen met degene door wie je je auto laat taxeren om eens 25 of 30 procent lagert e gaan zitten. Mogelijk daalt je premie dan 20 procent en krijg je toch die dagwaarde vergoed bij een compleet verlies. Rijd je schade, dan krijg je de rekening betaald van het schadebedrijf wat jouw verzekering je aanwijst. Dat heeft niets met dagwaarde te maken. Laat je niet repareren, dan krijg mogelijk de helft van het offertebedrag wat de verzekering je voorhoudt uitbetaald.
Tegenwoordig rijd ik misschien 1000 km per jaar. Hoeveel pech kan je dan hebben? Hoeveel risico loop ik.

ReageerCitaat
Geplaatst : 24-11-2013 4:44 pm
M. Pil
(@m-pil)
Lid

WA €60,- per jaar bij AON.

ReageerCitaat
Geplaatst : 26-11-2013 11:34 am
henkh
(@henkh)
Lid

Ik zit met hetzelfde dilemma. De mijne is getaxeerd op €15.000 en ik betaal €202,95, plus nog een kleine €17,00 voor een inzittenden verzekering. Vandaag kreeg ik overigens bericht van mijn verzekeraar dat de rapporten opgesteld door mijn huidige taxateur niet meer geaccepteerd worden. Ik moet dus op zoek naar een ander. Al met al overweeg ik dus ernstig om de Spit maar niet meer all-risk te verzekeren. Ook omdat de taxatiewaarde niets zegt over de marktwaarde en zoals Fournier al aanhaalt, moet je maar zien of de verzekering het verzekerde bedrag uitbetaalt bij een evt. total-loss en/of ontvreemding. Blijft natuurlijk wel staan of je het risico van zelf veroorzaakte schade wilt of kunt dragen.


Henk

ReageerCitaat
Geplaatst : 27-11-2013 11:41 pm
Gerald Rutten
(@g-ruttenversatel-nl)
Lid

Precies wat je zegt Henk, je moet voor jezelf af vragen wat je zelf denk te willen/kunnen betalen bij een afschrijving...

Mijn spitje is geen concours auto, toch erg leuk om mee te toeren. Ik heb hem WA bij mijn dagelijkse auto mee verzekerd; 3,87 p/m. Ik heb hem niet laten taxeren maar ik gok dat hij nu ongeveer 4-5000,- waard is, total ik hem morgen dan is dat heel erg balen maar ik overleef dat wel. (Los van lichamelijk schade...) Heb je een onlangs gereviseerde auto in concours staat dan kun je achter je oren krabben wat wijsheid is......maar dat is natuurlijk ieder voor zich.

Groetjes,

ReageerCitaat
Geplaatst : 30-11-2013 11:39 am
Harrie Muller
(@h-b-a-muller)
Lid

Ik heb mijn Spitfire verzekerd bij Herasto Oldtimerpolis.
WA/Casco, eigen risico € 136,=. Taxatie waarde € 6500,=, max 5000 km per jaar.
Mijn premie is € 152,76.
Ik overweeg overigens wel om over te stappen naar alleen WA.

Groet Harrie

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-12-2013 10:19 pm
koos
 koos
(@koos)
Lid

Het blijft natuurlijk voor iedereen een eigen keuze. Voor mij is het duidelijk, ik heb mijn Spitfire WA / Casco verzekerd. Twee jaar geleden een aanrijding gehad (mijn fout...) maar ik kan wel zeggen dat ik oh zo blij was met de all-risk én met de hoge taxatie!!

Het is niet voor te stellen hoe snel kosten aan een Spitfire oplopen! De 'kosten' voor de afgelopen jaren all-risk heb ik er dubbel en dwars uit.

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-12-2013 3:15 pm
Sam Ahmad vond het leuk
pietjeprecies
(@pietjeprecies)
Lid

Het is in ieder geval een afweging die je zelf maakt.

Wat is (in kosten) het verschil tussen WA en All-risc per jaar? Nog niet eens een tank benzine.

Mijn Spitfire, volgens laatste taxatierapport € 9500, inclusief inzittenden verzekering € 160 per jaar all-risk bij Kuiper.

Ik heb deze verzekering expres genomen, omdat we met de Spitfire regelmatig naar het buitenland gaan.

Niet alleen tijdens de Ardennenrit, maar ook naar GB of Duitsland.

Wat gebeurt er als je daar van de weg raakt? Dan is de kans zeer groot dat je dan afscheid mag nemen van jouw Spitfire

als je alleen WA verzekerd bent. Bij All-risk gaat de auto terug naar Nederland.

Denk daar ook eens aan.

ReageerCitaat
Geplaatst : 05-12-2013 9:42 pm
Sam Ahmad vond het leuk
Share: