Menu Sluiten

Forum

Versnellingsbak met...
 
Notifications

Versnellingsbak met onbekend VIN nummer  

 
koos
 koos
(@koos)
Lid

De versnellingsbak van mijn Mk2 is in de vakantie geluid gaan maken. Toch thuisgekomen, maar wel met de wetenschap dat er gereviseerd moest worden.

De bak bleek bij thuiskomst ook in de behuizing ingelopen te zijn en mijn torenwiel was ook slecht. Dus bij RSI een andere bak gekocht. Samen met nieuwe lagers en synchromeshes heb ik van twee bakken een nieuwe goede gemaakt.

Nu de vraag. Op de nieuwe 'oude' bak staat een VIN dat begint met CB (zie foto). In alle Triumph-lijsten die ik zo kon vinden komt de CB codering niet tegen... Wie heeft een idee waar deze bak uit komt?

Gr. Koos

""

Citaat
Geplaatst : 29-10-2012 8:24 pm
spit1600
(@spit1600)
Lid

Koos,

Die nummers zijn altijd interessant.

In jouw geval zie ik 2 mogelijkheden:

1. In de fabriek was de G even niet bruikbaar dus hebben ze de meest gelijkende letter genomen. Met GB zou hij uit een Herald komen.

2. Het is een revisienummer dat over het oude nummer is ingeslagen. In jouw geval zie ik geen oud nummer, maar de laatste 2 cijfers lijken wel anders dan de andere. Bij een revisienummer geeft dit het revisiebedrijf aan (voor zover die zoiets doen). In dit geval weet je dus niet waar hij uitkomt.

Maar het maakt eigenlijk allemaal niet uit, zolang het maar het juiste huis is (en van de 3-rail bakken zijn die allemaal gelijk).

ReageerCitaat
Geplaatst : 30-10-2012 9:23 am
Share: