Menu Sluiten

Forum

Sleutel-maat soleno...
 
Notifications

Sleutel-maat solenoid J-type overdrive???  

 
Peter Akkermans
(@dutchtriumph)
Lid

Mijn J-type overdrive lekt een beetje olie via de solenoid, waarschijnlijk een kwestie van natrekken. Welke sleutel heb ik nodig om de solenoid vast te zetten? Dan kan ik deze eerst even regelen, voor ik de tunnel ga demonteren. Alvast bedankt, Peter

Citaat
Geplaatst : 03-06-2011 12:15 pm
fournier
(@fournier)
Lid

in de praktische benadering heb ik uitgevonden dat een pijpsleuteltje 8 x 10 handig werkt. Het boutje is 8 mm. Met dit pijpje kan je behendig bij het achterste / onderste boutje door het pijpje achterlangs te steken. Ik gebruik dan een dopsleutel die over het 10 mm uiteinde past. het een met het ander is precies zo lang dat je uit de weg kunt met je ratelsleutel.

Koop een pijpje met een zo dun mogeljke wand, want de ruimte rondom de kop van het boutje is heel benepen. Ik heb uiteindelijk de knikjes aan de buitenkant van de uitmonding van de pijp een stuk weggevijld om er goed tussen te kunnen. dat het dan een beetje dun wordt geeft niet, want dat boutje mag je toch niet te hard aandraaien, op gevaar af dat je de draad uit het gaatje trekt. Om het boutje vervolgens weer in het gaatje te krijgen gebruik ik een stukje pakpapier wat ik over de mond van het pijpje leg en dan de kop van het boutje erin drukken, zodat het papier mee gaat en het boutje in het pijpje vasthoudt.

Succes! En pas op, geen lelijke woorden zeggen of op je tong bijten, he.

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-06-2011 2:46 pm
Peter Akkermans
(@dutchtriumph)
Lid

Fournier, jij hebt het waarschijnlijk over een D-type overdrive. Als ik in de onderdelen catalogus kijk zie ik daar inderdaad een flens met twee boutjes. Ik heb een latere J-type overdrive (1500 uit 1976). Deze heeft een solenoid met schroefdraad en een grote zeskant, waarmee de gehele solenoid verdraaid moet worden (NKC41). Toch bedankt voor het meedenken.

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-06-2011 6:25 pm
Peter Akkermans
(@dutchtriumph)
Lid

Gevonden! Het staat in de werkplaats handleiding. "Losschroeven met een spangereedschap (25mm AF klauwsleutel)". Wel een mooie vertaling uit het Engels.

ReageerCitaat
Geplaatst : 03-06-2011 7:50 pm
Share: