Menu Sluiten

Forum

Notifications

moeilijk?  

 
Cor Voerman
(@voerpijl)
Lid

vraag ik iets moeilijks?
groet cor[8)]

Citaat
Geplaatst : 20-03-2010 5:20 pm
elmen
(@elmen)
Lid

Hallo Cor,
Het luikje moet in ieder geval aan de rechterkant zitten, volgens mij heb ik op het forum al eens de maten aangegeven maar dat wordt even zoeken.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-03-2010 1:22 pm
elmen
(@elmen)
Lid

Gevonden! Hij staat onder body en chassis, ik heb hem naar boven gehaald.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-03-2010 1:49 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Je kunt je natuurlijk afvragen hoe nodig je zo'n luikje hebt. Ik rijd 20.000 km per jaar en eens in het jaar vul ik de bak bij. Dat doe ik met een ouderwetse oliekan met een tuitje. Vulplug eruit en de tuit naar binnen, twee, drie keer knijpen in het pomphandletje en er komt alweer olie naar buiten.
Een andere methode is; steek een doorzichtig plastic slangetje tussen de bekleding door die over de tunnelbak heenligt. Van onderaf kan je bij de vulplug (steeksleutel 9) draai die eruit, het slangetje naar binnen en een trechtertje aan het andere eind in de uitmonding van het slangteje. Vul het trechtertje en kijk onder de auto of de bak intussen al overloopt. (krant eronder, sufferd).
Wil je daarvoor nu een luikje maken in de tunnelbak? Ook door de bekleding heen die aan de binenkant van de tunnel zit? en Wil je dan ook door de vloerbedekking heen om daar een luikje in te knippen? En dan met alle luikjes open met een ouderwetse oliekan olie erin doen !! niet knoeien !! Of doe je het toch met een slangetje met een trechtertje? !! niet knoeien !!

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-03-2010 9:03 pm
Cor Voerman
(@voerpijl)
Lid

bedankt voor de uiteenzetting maar ik kan niet bij de vuldop komen omdat daar de twee pijpen van mijn uitlaat lopen.dus ik moet wel wat anders verzinnen.
als ik er vanonder had bijgekunt had ik deze vraag natuurlijk niet gesteld.
ik ben zo dom geweest om te denken,nadat ik mijn motor verwisseld had,dat ik de weggelekte olie wel zou kunnen bijvullen maar nu moet ik dus wat anders verzinnen.
nog iets vreemds,terwijl ik onder de auto lag zag ik toch heel duidelijk de vuldop aan de linkerkant zitten.
bestaan er bakken waarbij dit zo is?
bedankt voor meedenken.
groet cor
elmen jij ook natuurlijk.[:I]

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-03-2010 10:54 pm
Cor Voerman
(@voerpijl)
Lid

beste leo,
ik heb je bericht gevonden.
ik heb een bak waarbij de achteruit door handel indrukken links naast de één zit.
wat voor een bak zou dat zijn,enig idee?
groet cor

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-03-2010 11:06 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Op gevaar af dat ik nu weer iets opper wat je allang wist, toch maar de opmerking dat we wanneer we over links en rechts praten we in de rijrichting van de auto kijken. De vuldop zit dus rechts. Als die bij jouw auto toch links zit, is dit wel een bijzondere Spitfire.
Waneer je met een volledig dubbel uitlaatsysteem rijdt heb je inderdaad twee pijpen aan de rechterzijde van de bak en ben je gedwongen het uitlaatsysteem onder de wagen vandaan te halen om bij de vuldop te kunnen.
Alternatief is, dat je de H-vormige steun onder het dashboard vandaan haalt om de vloerbedekking eruit te kunnen halen en de versnellingsbaktunnel uit de auto te nemen. Dan kan je langs deze kant bij de vuldop.
Wanneer je nu heel precies de maat weet te nemen kan je met een gatzaag een gat ter grootte van de vuldop door de zijwand van de tunnel zagen. In de binnenbekleding van de tunnel kan je een scherpe schaar een kruisje knippen, zo diep dat je daar een buis doorheen kunt steken met een doorsnee die net groot genoeg is, dat je, als je het uiteinde vierkant hebt getimmerd, nauwsluitend over het vierkant op de vuldop past. Zo kan je de dop na het vullen weer in het vulgat steken en vastdraaien. Als je dat niet te strak doet, kun je hem zo ook weer losdraaien. Tuit van de oliekan door het gat heen twee, drie slaagjes per 20.000 km en alles komt goed (mits je de auto niet 'voorover' parkeert. De oliekering aan de vorzijde van de versnellingsbak is zeer primitief.
Als je zo'n gat in de versnellingsbaktunnel hebt gemaakt, kan je in het vervolg de vloerbedekking wel zover optillen en terugslaan dat je door het gat bij de vulplug kan.

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 21-03-2010 11:23 pm
elmen
(@elmen)
Lid

Hallo Cor,
Jij hebt een bak zoals die in een MK4 hoort te zitten, met de achteruit naast de een. Ik heb weliswaar op papier een MK4 maar er zit een motor en een bak van een 1500 in. Niettemin zit de vul/nivoplug altijd wel aan de rechterkant. Ik heb overigens geen dekseltje ofzo meer over de opening in de tunnel gemaakt, alleen het tapijt zit er overheen en dat klap ik terug als ik erbij moet zijn. Zo controleer ik elk jaar even het peil en ik heb de bak ook al eens ververst op die manier.

Grtz. Leo

ReageerCitaat
Geplaatst : 22-03-2010 9:17 pm
Cor Voerman
(@voerpijl)
Lid

hallo leo en fournier,
als je achterstevoren en ondersteboven met je oude botten onder je spit ligt gebeuren er kennelijk dingen met je orientatie.
ik was er rotsvast van overtuigd dat die vulplug links zat,maar gelukkig hebben jullie gelijk,ik heb een gewone versnellingsbak maar dat neemt niet weg dat ik er niet meer bij kan.
dus het luikje gaan we maken en ik zie,met jullie hulp, goed voor me hoe dat er uit komt te zien.
ik schiet aardig op en met het goede weer opkomst zou het me niet verbazen als hij van de week nog pruttelt.
bedankt en groet cor[:I]

ReageerCitaat
Geplaatst : 22-03-2010 9:30 pm
pluisje
(@pluisje)
Lid

bij motorfietsen heb je ook vulpotjes voor de rem-olie op het stuur,

[img] http://www.bijzondereverrichting.nl/motor/bravok/IMG_5928remvloeistofAchter.jp g" />

eerdaags ga ik er hier 2 van monteren,
1 voor het diff en 1 voor de versnellingbak,
aansluiten onder het vloeistof niveau (maar niet te laag)
en daarna kan je via het niveau in het potje zien of er
bijgevuld moet worden of niet...

en het potje kan je dan natuurlijk in het zicht monteren
(kofferbak en naast de passagiersvoeten)
en gelijk gebruiken om bij te vullen natuurlijk [;)]

ze zeggen dat het niet kan, maar deze Spit heeft wel injectie.

ReageerCitaat
Geplaatst : 23-03-2010 12:20 pm
Share: