Menu Sluiten

Forum

Kruiskoppeling card...
 
Notifications

Kruiskoppeling cardan  

 
Michel van Wijk
(@michel-vanwijktelfort-nl)
Lid

De hele winter druk geweest en de eerste kilometers achter de kiezen en een nieuwe tik: speling op het kruisje in de cardanas.

Op zich geen ramp natuurlijk, maar kan iemand wellicht aangeven of het lukt om de cardan eruit te halen zonder de uitlaat te verwijderen?

Verdere procedure (markeren van de bevestiging etc) is mij duidelijk.

mvrgr Michel van Wijk

Citaat
Geplaatst : 26-03-2012 12:05 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Wanneer je onder de auto (rechtop) kunt staan, dan lukt je dat misschien. Als je dit klusje -liggend op je rug- moet doen, maak het je dan makkelijk en haal eerst even de uitlaatpijp onder de auto vandaan. Op deze manier houd je je knokkels ook enigszins heel. Je moet met twee sleutels tegelijk schroeven, dus het wordt daar toch al wat nauw met twee knuisten tegelijk in diezelfde holte morrelen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 26-03-2012 1:27 pm
Michel van Wijk
(@michel-vanwijktelfort-nl)
Lid

Toch weer wat hulp nodig.

De cardan is er onderuit. Wel de uitlaat moeten verwijderen, aangezien ik een dubbele pijp heb achter, had ik niet genoeg speelruimte om hem hier langs te krijgen. RVS uitlaat dus het los halen was een fluitje van een cent.

Nu zit er aan beide kanten van de as speling in het kruisstuk: zowel aan de bakzijde als aan de diffetentieel zijde. Aan de bakzijde kan de kopkant heen en weer schuiven en zit de u-joint achter een rubber mantel. Geen idee hoe ik daar bij kom en de joint kan vervangen? Of wordt dit een gevalletje nieuwe cardanas halen en een avondje koffie drinken bij Ruud?

Dat alles met nieuwe borgmoeren vast moet snap ik, maar is het ook noodzakelijk alle bouten te vernieuwen?

mvrgr Michel

ReageerCitaat
Geplaatst : 28-03-2012 11:15 pm
Michel van Wijk
(@michel-vanwijktelfort-nl)
Lid

Ruud even gebeld: aan de voorkant zit een homokineet die niet te reviseren is. Da's duidelijk.

Dat wordt toch naar Eerde. Vraag is wat te doen een gebruikte (50) of een nieuwe (160). Met nieuwe onderdelen (namaak) heb ik de laatste tijd wat slechte ervaringen qua passing en afwerking.

gr Michel

Update 2-4: gebruikte meegenomen en gemonteerd. Ook weer opgelost.

ReageerCitaat
Geplaatst : 28-03-2012 11:31 pm
Share: