Menu Sluiten

Forum

Notifications

cardan  

 
c.v.velzen
(@c-v-velzen)
Lid

hoe zwaar moet het kroonwiel draaien na het vern.van de lagers in het cardan[?]

Citaat
Geplaatst : 26-09-2007 9:43 pm
pietjeprecies
(@pietjeprecies)
Lid

Als het alleen de cardan is dus zonder de 2 assen dan moet hij redelijk licht ronddraaien. Het is echt niet zo dat hij nog een tijdje doordraait nadat je hem een zet hebt gegeven.
Test meteen of de andere uitgaande as sneller gaat draaien als je de ene as vast houdt. De cardanas moet even licht/zwaar blijven draaien. En ook andersom testen. Zowel vooruit als achteruit. Zit er verschil in dan zou het best kunnen zijn dat er iets niet goed zit. Piet

ReageerCitaat
Geplaatst : 27-09-2007 1:59 pm
fournier
(@fournier)
Lid

Het officiele garage handboek zegt 0,17 tot 0,21 kgf m.
Ik heb dat als volgt gedaan:
Steek twee boutjes door twee naast elkaar gelegen gaten in de flens waar de drijfas aan komt. Neem een rotan stokje uit een bloempot waar je vrouw een plant aan opgebonden heeft. Steek het uiteinde bovenlangs het rechterboutje en onderlangs het linker boutje. Hang op 75 of 80 cm vanaf het midden tussen de boutjes een een pak koffie van een half pond.
Wanneer je het diff vasthoudt en het stokje ronddraait tot de stand 'twee uur' en je laat het stokje los, dan moet het gewicht van het pak koffie net genoeg zijn om het stokje verder te bewegen.
Gaat dat niet, dan zit de moer te strak. Een hele slag losdraaien, een tik met een hamer op de astop en met de hand de flens enkele toeren ronddraaien. Dan weer de moer aandraaien. En zo doorgaan totdat je het gewenste 'moment' hebt bereikt.

fournier

ReageerCitaat
Geplaatst : 02-10-2007 11:58 am
Share: