Menu Sluiten

De Bollenvelden in Bloei

TULPEN RIT  30 APRIL 2017Tulpenrit 2015

Op zondag 30 april staat de 3de Tulpen Rit op het programma. De eerste rit van het seizoen gaat van start in de Kop van Noord Holland. Er is een rit uitgezet vanuit Nieuwe Niedorp. We rijden ditmaal eerst richting Schagen; daarna langs uitgestrekte bloembollenvelden naar Petten en Schoorl. Via Bergen rijden we terug naar Nieuwe Niedorp en we passeren uiteraard nog vele bloeiende bollenvelden.

PROGRAMMA

Vanaf 09.00 uur ontvangst in het Trefpunt “Onder de Kastanje” , 1733 NE Nieuwe Niedorp.
Bij het tankstation aan de overkant is ruim voldoende parkeergelegenheid, Paadje 22.

10.00 – 10.30 uur                 start van de ruim 100 km lange Tulpen Rit

15.30 – 16.00 uur                 terugkomst “Onder de Kastanje” Nieuwe Niedorp

ROUTE

DSC_0282sander van veghelWe rijden eerst een stuk door het oude Westfriese landschap naar Schagen. Daar stoppen we bij het Automuseum Schagen, met een leuke verzameling oldtimers, waaronder bv de Hollandse DAFjes en een speciale ruimte voor de NSU. Entree is gratis en er wordt U koffie of thee aangeboden.  Hebt U een bijdrage over om dit museum, geheel gerund door vrijwilligers,  in stand te houden; er staat een melkbus bij de ingang. We vervolgen de route en komen nu in de Zijper polder, een groot gebied met bloembollenvelden.  Onze volgende stop is Petten. Hier kunt U zien hoe aan de zeezijde van de Hondsbossche Zeewering een heel stuk nieuw strand tegen de bestaande dijk is opgespoten.

De Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de noordelijker gelegen duinen voldeden niet meer aan de veiligheidseisen en zijn daarom versterkt. Met 35 miljoen kuub zand, ongeveer 20 volle voetbalstadions. Hierdoor is een duin- en strand landschap ontstaan: een nieuw stukje Nederland ter grootte van 400 voetbalvelden! De kust tussen Petten en Camperduin is in de komende 50 jaar waterveiling en de Noord Hollandse zeekust is weer op orde.

We wandelen naar het uitkijkduin en vanaf hier heeft u een prachtig zicht over de zee en de bloeiende bollenvelden. U kunt hier in het strandpaviljoen de lunch gebruiken. Voor de picknickers onder ons komt er vast een mooi plekje straks richting Schoorl. We rijden via heel smalle weggetjes naar Schoorl ( langs de 2 klimduinen) en Bergen (het kunstenaarsdorp met de ruïne in het centrum). Daarna gaan we via Warmenhuizen weer terug naar Nieuwe Niedorp. Ook hier zien we nog steeds op verschillende plaatsen de mooie bollenvelden.

KOSTEN

De kosten van deze rit bedragen voor TSC leden € 5,00 per persoon. Niet-leden betalen € 9,50 per persoon. De ontvangst is met gratis 2x koffie of thee en natuurlijk wat lekkers erbij. Na terugkomst nogmaals 1x gratis consumptie.

Klik hier voor het  inschrijfformulier Tulpen Rit 2017 . Deelname geschiedt geheel op eigen risico. Voor deelnemers die zich vóór 15 april opgeven en het inschrijfgeld overmaken, is er een herinneringsschildje beschikbaar. Na deze datum zijn er schildjes beschikbaar zolang de voorraad strekt!

 

OVERNACHTINGimg2

Hotel de Buizerd – Noord Scharwoude – Hotel Babylon – Heerhugowaard

B&B Veldzicht – Winkel. B&B Limmerscou – Winkel. B&B Vrij-Gezellig – Winkel liggen kortbij het vertrekpunt van de rit.

 

Wij zien jullie aanmelding tegemoet en hopen velen van jullie te mogen begroeten op 30 april in de Kop van Noord Holland.

Voor meer informatie – stuur een mailtje naar Jan

 

Thea Biemans en Jan Deen.