Menu Sluiten

Ardennen Rit

Ardennenrit 2018 

Op 2 en 3 juni 2018 wordt de 21e Ardennenrit verreden. De Ardennenrit is een tweedaagse rij-meeting, zaterdag naar Luxemburg en zondag weer terug. De lengte van de rit is nog onbekend, maar zal ongeveer 250 – 275 kilometer per dag bedragen. De deelnemers hebben de mogelijkheid om de route naar eigen inzicht in te korten. Er wordt individueel gereden, maar in groepjes kan ook. Alle deelnemers gebruiken in Luxemburg een gezamenlijke maaltijd gevolgd door een gezellige avond.

De Route

Voor de route wordt gebruik gemaakt van het Bol-Pijl systeem, gecombineerd met Michelinkaarten. De rit is zodanig uitgezet dat de deelnemers over het algemeen weinig moeite hebben om de weg te vinden. Het gebruik van kaarten zorgt ervoor dat verkeerd rijden wel, maar verdwalen eigenlijk niet mogelijk is. Bij eventuele wegopbrekingen of omleidingen kan de juiste route snel weer worden opgepikt.
De start van de Ardennenrit is zaterdag 2 juni bij Hotel Restaurant “Op de Vos” te Nieuwstadt. De equipes worden daar tussen 8.00 en 8.30 uur verwacht om het routeboek en de laatste mededelingen in ontvangst te nemen. Deelnemers die vrijdag al naar Limburg komen, kunnen zich vanaf ongeveer 17.00 uur melden in restaurant “Op de Vos” voor hun briefing en een gezellige avond. Voor deelnemers die de Ardennenrit liever in drie of vier dagen rijden, bestaat de mogelijkheid om het routeboek al eerder via de post opgestuurd te krijgen.

De route zal ons voeren naar camping Simmerschmelz in Luxemburg. Zondag gaan we in noordelijke richting terug naar een op dit moment nog onbekend eindpunt.

Deelname

Het inschrijfgeld voor deelname, avondeten, ontbijt, rallyschild en routeboek bedraagt € 66,00 per equipe voor leden van de Triumph Spitfire Club, leden van de Club Triumph Holland en leden van de Stag Club Nederland. Niet-leden betalen € 86,00 per equipe.

De inschrijving wordt verzorgd door Hanneke Eshuijs. Stuur een mailtje naar Hanneke om het inschrijfformulier aan te vragen.