Menu Sluiten

5e Interactief Sleutel Weekend

Veur de 5e keer pakt wulle mar weer an. Ons eerst lustrum.

Op 22 en 23 april 2023 vieren we eindelijk ons eerste lustrum. Na vele jaren dat het niet mogelijk was om dit weekend te organiseren i.v.m. corona zal ons lustrum eindelijk plaatsvinden bij Autobedrijf Timmer in Olst.

Reden om er een speciaal weekend van te maken!

Jullie zijn allemaal uiteraard weer van harte welkom.

We pakken het concept van voorgaande jaren weer op. Wat inhoud dat we op zaterdag demo’s en presentaties geven en op zondag gaan we lekker sleutelen.
Heb je problemen aan je Spitfire, die je graag zondag verholpen of veranderd wilt hebben, stuur dan een email naar geert@autobedrijftimmer.nl .

De demo’s en presentaties voor zaterdag zijn:

Verkorte cursus lassen

Wij hebben Jan Niemeijer, sinds kort gepensioneerde medewerker, van Fource te Raalte bereid gevonden om ons mee te nemen in de wereld van het lassen. Zoals we allemaal weten is het laswerk bij een restauratie/reparatie een grote kostenpost. Hier zou je heel veel geld mee kunnen besparen door het zelf te doen. Maar hoe?  De meesten van ons hebben nog nooit een lasapparaat vastgehouden, laat staan er mee gewerkt.

Jan gaat ons aan de hand van een presentatie de geschiedenis van het lassen uitleggen, de verschillende soorten lasapparaten behandelen en hoe daarmee te werken. Na deze korte introductie zal hij in de praktijk tonen hoe een en ander in zijn werk gaat. Tevens is er de mogelijkheid om zelf het lasapparaat ter hand te nemen en te ervaren hoe het werkt.

Wij verwachten een grote belangstelling voor dit onderwerp, daarom zal het zowel in het ochtend- als middagprogramma staan.

Vervolg Elektro

In navolging op de vorige jaren zal Jan Slagter, ons verder meenemen in de geheimen over en de problemen met elektriciteit.

Het eerste jaar heeft Jan de basisbegrippen spanning, stroom en weerstand behandeld. Het tweede jaar heeft Steef Odijk ons uitgelegd hoe je een elektrisch schema van de auto moet lezen.

Om ons geheugen op te frissen zal Jan Slagter het voorgaande nog even kort herhalen om daarna daadwerkelijk bezig te gaan met storingen op te sporen in de auto. Zoals bijvoorbeeld het zwak branden van de koplamp, verschil in de sterkte van de lampen, werkingen van temperatuursensoren en meer.

Ook deze presentatie wordt zowel voor als na de middag gehouden, zodat je niets hoeft te missen.

Werking versnellingsbak en overdrive

Wij zijn heel blij dat we Hans Friedrich bereid hebben gevonden om ons deze dag mee te nemen in de wereld van versnellingsbakken en met name de overdrive bakken. De overdrivebak is een zeer gewilde optie, maar bijna niemand weet, hoe het daadwerkelijk werkt. Laat staan om een storing te zoeken in een overdrivebak. Als er een iemand is die hier alles over kan vertellen, dan is het Hans Friedrich wel. Hij gaat ons door middel van een presentatie alles uitleggen.

De grootste uitdaging zal de strijd tegen de tijd worden, want als Hans eenmaal begint te praten over versnellingsbakken, is het einde vaak zoek. Daarom zal ook dit onderwerp in de ochtend en de middag behandeld worden, zodat je niets hoeft te missen.

Basisprincipe motor 4-takt en 2-takt principe

Ron en Gerben geven een presentatie waarin ze uitleggen wat het verschil is tussen een 4-takt en een 2-takt motor. Waarom heeft de een wel in-/uitlaatkleppen en de ander niet? Wat zijn de voor- en nadelen van een lange slagmotor, zoals in de Spitfire zit? Benieuwd hoe zo’n motor nu echt werkt? Volg dan zeker deze superinteressante presentatie en aan het eind van de dag weet je veel meer over de vermogensbron onder jouw motorkap. Ook deze presentatie zal zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden, zodat je niets hoeft te missen.

Jubileum cadeau 5 jaar ISW

Omdat het alweer het 5e jaar is dat we het ISW op deze manier organiseren, willen wij jullie een leuk aandenken aanbieden. Zowel op zaterdag als zondag zal Margré Philippo aanwezig zijn met haar borduur-atelier. Op vertoon van je lidmaatschapspas kun je je Spitfire/GT6 in de door jouw gewenste kleur gratis laten borduren (1 per pas). Neem hiervoor je eigen T-shirt, poloshirt, overhemd, fleecetrui/vest, overall of dunne jas mee.

Dus wil je ook een gratis aandenken aan 5 jaar ISW, neem dan je lidmaatschapspas en kledingstuk mee!

De beruchte BBQ

Op zaterdagavond gaan we uiteraard gezellig met elkaar BBQ-en. Uiterlijk 17.00 uur houden we op met het technische gezeur en gaat (letterlijk) knorretje aan het spit.

Voor deze maaltijd rekenen wij € 19,00 p.p. Dit is inclusief uitgebreid buffet. Laat je verrassen door BBQ 2.0.

Consumpties tijdens de BBQ worden i.v.m. het jubileum gratis aangeboden door Autobedrijf Timmer.

 

Zondag

De zondag hebben we wederom uitgeroepen tot een ouderwetse sleuteldag. Heb je problemen met je Spit of GT 6? Wil je je motor afgesteld hebben en/of elektronische ontsteking gemonteerd hebben? Op zondag is dit allemaal mogelijk.

Heb je problemen en/of wensen, maak dit dan uiterlijk voor 8 april 2023 bekend aan geert@autobedrijftimmer.nl. Dan gaan we die dag proberen om jou weer technisch op weg te helpen.

Deelname

Uiteraard is de deelname voor alle TSC-leden geheel gratis. Zowel de zaterdag als de zondag staat de koffie vanaf 09.30 uur klaar (met lekkers!). Gezien het overvolle programma starten we dit jaar al om 10.30 uur.
Tussen de middag zijn er weer de bekende broodjes kroket, ham of kaas.

Voor overnachtingen op een camping of B&B adres is er wederom een lijst beschikbaar (op te vragen bij petra@autobedrijftimmer.nl).

Op zondag wordt het uiterlijk 16.00 uur “tiet om noar oe eig’n huus an te goan (of te wel dan zwaaien we jullie uit).

Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Vul deze volledig en duidelijk in OOK als je alleen overdag komt, i.v.m. broodjes. Het is zonde om eten weg te moeten gooien! Als dat niet mogelijk is, stuur dan een email naar geert@autobedrijftimmer.nl . Geef dan wel duidelijk aan met hoeveel personen je komt, op welke dagen en of je wel/niet meedoet met de BBQ en/of de lunch.

Op het inschrijfformulier bij “Bericht aan organisator” graag aangeven hoeveel personen op zaterdag en/of hoeveel op zondag.

Voor de BBQ eventueel aangeven “vegetarisch”, dan kan daar rekening mee gehouden worden!

Opgeven kan tot uiterlijk zaterdag 8 april 2023!

De reservering van de BBQ is pas definitief als we de betaling ontvangen hebben.

Het weekend vindt plaats bij Autobedrijf Timmer, Rijksstraatweg 14 te Olst. (navigatie Benedendijk 22, Olst)

Tot het ISW!!!

Namens de TAC,

Geert Timmer
geert@autobedrijftimmer.nl
(0570)561451 (zaak bijna altijd)
(0570)561981 (thuis heel soms)

.